top of page

Ekokasvohoitoja ja metsäistä mielenmaisemaa: Kauneushuone Juuren yrittäjän Anniinan tarina

Olen miettinyt jo pitkään, miten voisin tuoda esille upeita naisyrittäjiä, kenen kanssa olen saanut Stoori by Saran ansiosta tehdä töitä – ja toisaalta myös sellaisia, joihin en ole vielä edes tutustunut. Naistenpäivänä 8.3.2021 idea syntyi: päätin tehdä kirjoitussarjan kymmenestä naisyrittäjästä. Ensimmäinen tarina tulee uunista ulos nyt!


Haastattelin Anniina Fillsiä, ja kerron nyt hänen äänellään matkasta yrittäjäksi.


Kohdallani vei vuosia, ennen kuin oikea aika yrittäjyydelle koitti. Lapseni ovat isoja, rakennusprojektit takana päin. Nyt on minun aikani: voin keskittyä omiin unelmiini ja yritykseni kehittämiseen.


Haluaisin sanoa yrittäjyydestä haaveileville naisille, että olkaa rohkeita milloinkaan ei ole liian myöhäistä.

Oikeastaan koko yrityksen synnylle viimeisen tönäisyn antoi korona. Tulin lomautetuksi päivätyöstäni, ja silloin kalenteriin vapautui viimein aikaa ryhtyä tuumasta toimeen. Olin suunnitellut yrityksen perustamista sitä ennen jo pitkään, ja perheenjäseneni ovat aina kannustaneet siihen.


Kuukauden puristus tuotti tulosta


Toukokuussa 2020 lopulta pistin hulinaksi. Ensin perustin yrityksen ”papereissa”, ja sitten ryhdyin remontoimaan hoitotilaa kotini yhteydessä olevassa erillisrakennuksessa. Laskin budjetteja, tilailin tavaroita ja rehkin koko kuukauden.


Palaset loksahtivat kohdalleen yritykseni strategian ja palveluiden suhteen, kun löysin sopivan hoitotuotesarjan Unna Nordicin. Tutkin monia vaihtoehtoja, mutta Unna Nordiciin törmättyäni valinta oli selvä. Päätin, että tämän luonnonkosmetiikkasarjan filosofiaan perustuu koko yritykseni idea ja brändi. Kesäkuussa Kauneushuone Juuri avasi ovensa.


Muistan alun paniikin: kalenteriinhan ihan oikeasti tulee varauksia!


Alusta asti olen saanut kuulla positiivista palautetta siitä, että Kellokoskelle saatiin edistyksellinen kauneushoitola, eikä tarvitse lähteä Helsinkiin asti.

Haluan tarjota hoitolassani asiakkaille rentouttavan luonnonläheisen elämyksen, jossa hoitokokonaisuus on loppuun asti mietitty, tärkeitä yksityiskohtia myöten.
Luonnon ja kasvien ystävä jo lapsesta asti


Olen valmistunut kosmetologiksi 1993. Jo silloin olin kiinnostunut luonnonkosmetiikasta; tein nimittäin lopputyöni aiheesta! Jälkikäteen voi ajatella minun olleen edellä aikaani. Maskeeraajaksi valmistuin 2000.


Minulla on vuosien kokemus kosmetiikka-alalla myyntipuolella.


Nyt ekokasvohoitoja ja muita ekokauneuspalveluita tarjotessani nautin suuresti käsillä tekemisestä ja ihmisten kohtaamisesta. Toisen ihmisen koskettaminen on minulle luontaista ja empaattisuus on valttikorttini.

Jo lapsena suomalaiset kasvit ja se miten niitä voisi hyödyntää kiinnosti minua. Lapsuudessani Seinäjoella vietin paljon aikaa metsässä. Keräilin kasveja, keittelin niitä ja valmistin voiteita äidilleni. Minua kuvaavan puun sanoisin olevan mänty. Mäntymetsästä tulee mieleen lapsuudenmaisemat, ja eräs puu, jonka oksilla leikin tuntikausia. Mänty on sitkeä puu, jolla on juuret syvällä maassa.Pohjamudista pilviin – yrittäjänä ei ole koskaan tasaista


Tielläni yrittäjäksi kaikki on mennyt ihmeen luontevasti. Eteeni on kuin itsestään tullut ihmisiä, jotka auttavat ja tukevat minua matkallani. Sitä on joskus itse pahin jarru itselleen. Epäusko voi hiipiä mieleen, ja silloin kannustavien taustajoukkojen tärkeys korostuu. Tärkein opetukseni on, että ihan kaikesta ei kannata eikä voi ottaa stressiä. Olen oppinut positiivista asennetta ja suodattamaan sopivalla tasolla asioita mielessäni.


Kun katsoo taaksepäin mistä kaikesta onkaan selvinnyt, voi löytää uskoa tulevaan epäilyksenkin hetkillä. Matalikkoihin ei pidä jäädä rypemään. Mitä enemmän kokemusta yrittäjänä kertyy, sitä varmemmaksi tulee. On hyväksyttävä tietynlainen aaltoliike; yrittäjänä ei koskaan ole täysin tasaista. Tulee parempia ja haastavampia jaksoja.

Minulle helpointa yrittäjyydessä on ollut asiakkaiden palveleminen ja myyntityö. Siitä on minulla niin pitkä kokemus. Vaikeinta taas on ollut markkinointi ja näkyvyyden kasvattaminen. Tekniset pulmat ja esteet saattavat turhauttaa. Minulla olisi hurjasti draivia kehittää ja saada asioita eteenpäin, enkä jaksaisi turhaa säätämistä. Onneksi minulla on verkostossani ihania kollegoita, joiden kanssa keksitään ratkaisuja ongelmiin. Välillä mennään yhdessä pitkin pohjamutia, välillä taas ollaan pää pilvissä. Vertaistuki on todella tärkeää!
Tulevaisuuden valoisat ja vihreät haaveet


Viime aikojen suurin panostukseni on ollut Juuren putiikin avaaminen. Sen myötä jokaisella on mahdollista ostaa huippulaadukasta kotimaista luonnonkosmetiikkaa itselleen. Tulevaisuudessa haaveilen yrityksen kasvattamisesta. Kenties isommasta liiketilasta, ja työntekijöistä. Näen itseni pyörittämässä liiketoimintaani jossakin ihanassa miljöössä. Jos pitäisi valita yksi väri, se olisi vihreä. Vihreä kuvaa yritystäni ja arvomaailmaani. Uskon valoisampaan ja vihreämpään huomiseen!


Stoori by Sara on auttanut Anniinaa Kauneushuone Juuren nettisivujen kehittämisessä ja antanut vinkkejä markkinointiin.

107 views0 comments

Kommentarer


bottom of page