top of page
IMG_4622.jpg

Hei, mahtavaa kun löysit
Stoori by Saran!

Kerron sinulle, kuinka minusta tuli yrittäjä ja miten taustastani on hyötyä asiakkailleni.

Koronan ansiosta yrittäjäksi 

Olen Sara, juuri kolmenkympin rajapyykin saavuttanut markkinoinnin ammattilainen. Asun Kellokoskella, lähellä kulttuurihistoriallista Kellokosken ruukkia. Juureni ovat lähiseudulla, Järvenpäässä.

 

Ryhdyin yrittäjäksi pitkälti koronan ansiosta. Olin keväällä 2020 aloittanut projektipäällikkönä tapahtuma-alan toimistossa. Alle kaksi viikkoa aloituksestani Suomi siirtyi etätöihin, ja pian olimme kaikki lomautettuina. Samana päivänä kun sain lomautusilmoituksen päätin julkaista ilmoituksen, jossa kerroin tarjoavani markkinointipalveluita freelancerina.

Pian sain ensimmäisen asiakastyöni suomalaiselta kasvavalta smart tech -alan start-upilta, Ruuvilta.  Ei mennyt kauan, kun sain toisen suuremman yritysasiakkaan. Vakuutin asiakkaan sillä, että teen asioita hieman eri lailla kun alalla yleisesti.

Miksi valita juuri minut markkinoinnin kumppaniksi?

 

Olen istunut aiemmin urallani siellä toisella puolella pöytää, eli ollut markkinointipalveluita ostavan asiakkaan housuissa. Olen työskennellyt vuosia markkinointipäällikkönä, joka on kilpailuttanut ja käyttänyt mainostoimistopalveluita.

Taustani ansiosta osaan samaistua asiakkaan tuskiin, toiveisiin ja haasteisiin. Hyödynnän oppejani jatkuvasti yrittäjänä. Pyrin olemaan asiakkaille aito ja sitoutunut luottokumppani, joka sparraa ja neuvoo. Eli en tee "vain" markkinointia: tavoitteeni on kehittää asiakkaan (liike)toimintaa kokonaisvaltaisesti, hyvässä yhteistyössä.

Käytän ketteriä ohjelmia, joiden avulla suunnittelu on hauskaa ja nopeaa. Asiakkaani arvostavat sitä, että olen innovoija, joka miettii jatkuvasti miten asioita voisi tehdä paremmin.  Yrittäjänä pystyn hyödyntämään koko osaamisrepertuaariani, jota olen kartuttanut vuosien ajan vastuullisissa markkinointitehtävissä, erikokoisissa ja eri alojen yrityksissä. 

Kaiken kaikkiaan nautin yrittäjyydestä suunnattomasti ja intohimo tekemiseen näkyy kaikissa töissäni!

Mistä Stoori by Saran nimi tulee?

Ota hyvä asento, nyt on luvassa nimittäin minun tarinani!

Lukutoukkalapsesta kasvu kansainvälisille lentokentille, ja lopulta laskeutuminen yrittäjäksi Kellokoskelle. Tässä sinulle pidempi tarina, nopeiden ja lyhyiden mediasisältöjen vastapainoksi!

Lapsena ja nuorena ahmin kirjoja. Viikonloppuisin saattoi mennä neljä tai viisikin. Kirjojen kautta pääsin maailmoihin, joita en muuten olisi voinut kuvitellakaan. Taisin myös olla aika pikkuvanha, kun jo ala-asteella luin kirjaston aikuisten osaston antimia.

Lukuinto heijastui koulumenestykseen. Vapaa-aika kului muodostelmaluistelu-harrastuksessa.  Kymppirivit ihmetyttivät vuodesta toiseen, kunnes Kallion ilmaisutaidon lukiossa koin jonkinlaisen vapautumisen, ja otin viimein rennommin. Keskityin näyttelemiseen, mediailmaisuun ja kirjalliseen ilmaisuun. Äidinkieli oli läpi lukion vahvin aineeni, ja kirjoitinkin siitä laudaturin. Yhteiskuntaoppi tuli vahvana kakkosena. Olen ollut aina kiinnostunut ajankohtaisista ilmiöistä.

 

Vaikka kävin lukion erittäin luovassa ja vapaahenkisessä ympäristössä, päädyin veren vetämänä välivuoden jälkeen kaupalliselle alalle opiskelemaan. Äitini on tehnyt pitkän uran yritysmaailmassa, ja jonkinlainen bisnesvaisto on tullut perittyä äidinmaidossa.

 

Tein opintojen ohella kokopäiväisiä töitä, ja valmistuin siksi markkinoinnin tradenomiksi Haaga-Heliasta hieman viiveellä, 2016. Pari vuotta aiemmin, 2014, olin saanut ensimmäisen vakituisen toimistotyöpaikkani Stora Ensolta. Löysin hakuilmoituksen kouluni kautta, ja hain paikkaa paperidivisioonan myynnin ja markkinoinnin assistenttina.

Paikka oli loistava oppitie markkinoinnin maailmaan, kansainvälisessä ympäristössä. Etenin 2016 markkinointipäälliköksi, luotsaamaan kasvavan aaltopahvimateriaali-bisneksen markkinointia. Tein tiivistä yhteistyötä myyntikentän kanssa, ja tutustuin noin 20:een eri kansalaisuuteen! Matkustelin työssäni paljon, ja järjestin messuja suurimmissa saksalaisissa messuhalleissa.

Tajusin kuitenkin 2018, että olen nyt oppinut jo valtavan määrän yhdestä bisneksestä, ja halusin laajentaa perspektiiviäni. Kokeilin vaihteeksi työskennellä hyvin erilaisissa työympäristöissä; tein markkinoinnin määräaikaisuudet Suomen Ympäristöopisto SYKLI:llä sekä taloushallinto-ohjelmistotalo EmCe:llä

Koin kuitenkin jatkuvasti, että haluaisin tehdä markkinointia omalla tavallani. Oltuani hetken alkuvuodesta 2020 projektipäällikkönä tapahtumatoimisto MKTG:llä, ja tultuani pian koronan takia lomautetuksi, tajusin yrittäjyyden olevan ainoa oikea vaihtoehto seuraavalle askeleelle urallani. Oma suunta markkinointiyrittäjänä hahmottui nopeasti.

 

Mielestäni markkinoinnissa on oikeastaan aina pohjimmiltaan kyse tarinankerronnasta. Haluan saada kaikenkokoisten yritysten ja organisaatioiden tarinoita kuuluviin.

Tarina tekee yrityksestä mielenkiintoisen ja erottuvan. Vahva tarina kantaa läpi yrityksen nettisivujen, somen ja muun asiakasviestinnän.

 

Stoori viittaa kuitenkin myös omaan tarinaani. Ilman omaa kuljettua polkuani en olisi tässä nyt, tarjoamassa omaa osaamistani muille. Tieni on ollut mutkainen ja vaihteleva, paljon ylä- ja alamäkiä on matkalle osunut. Kaikesta on otettu opit reppuun.

 

Lopuksi, Stoori viittaa myös instagram-stooreihin. Rakastan tehdä niitä. Niissä yhdistyy mahdollisuus esiintyä, tehdä visuaalisia kokonaisuuksia, yhdistää videota, kuvaa ja musiikkia sekä interaktiivisuutta. Stoorit ovat minulle nykyaikainen keino ilmaista itseäni ja kertoa elävästi kuulumisiani. Minua kannattaakin seurata instagramissa @stooribysara -tilillä!

Tässä oli minun tarinani. Milloin pääsen tutustumaan sinun juuriisi ja tarinaasi?

IMG_4703.jpg
bottom of page