top of page

Markkinointiopas 2023 - TikTok ja lyhyet videotLyhyet videot ja TikTok ovat nousseet yhdeksi suosituimmista tavoista kuluttaa sisältöä somessa. Tässä Markkinointioppaan luvussa paneudumme siihen mikä tekee lyhyistä videoista niin suosittuja.


Kulutuksen helppous ja nopeus

Lyhyet videot ovat erittäin helppoja kuluttaa. Katsojien ei tarvitse sitoutua pitkiin videoihin tai artikkeleihin, vaan he voivat nopeasti skrollata lyhyiden videoiden läpi. Lyhyet videot ovat täydellinen tapa tyydyttää tarve nopeasti ja helposti omaksuttavista sisällöstä.


Visuaalinen viestintä

TikTokissa viestintä on lähes pelkästään visuaalista. Videot ovat nopeita ja niissä on usein käytetty erilaisia visuaalisia elementtejä, kuten filttereitä, tekstiä ja ääniefektejä. Visuaalisuus on tärkeää, etenkin nuoremman sukupolven keskuudessa, sillä visuaalinen viestintä on tärkeä osa heidän kommunikaatiotaan.


Algoritmi

TikTokin algoritmi on erittäin tehokas tunnistamaan käyttäjien mieltymykset ja tarjoamaan heille henkilökohtaisesti räätälöityä sisältöä. Tämä tietenkin lisää TikTokin koukuttavuutta tarjoamalla käyttäjilleen juuri heitä kiinnostavaa sisältöä.


Luovuus

TikTokissa ja muissa lyhyiden videoiden alustoilla käyttäjät voivat ilmaista itseään, persoonallisuuttaan ja luovuuttaan monin eri tavoin. Käyttäjät voivat kokeilla erilaisia videoita, jotka voivat sisältää esimerkiksi musiikkia, tanssia ja komediaa.


Vuorovaikutus

TikTokissa käyttäjät voivat helposti jakaa videoitaan muiden käyttäjien kanssa, sekä jakaa TikTok-videoita muiden sosiaalisen median alustojen kautta. Tämä on tehnyt TikTokista tehokkaan tavan kasvattaa näkyvyyttä ja tavoittaa uusia yleisöjä.

TikTokissa käyttäjät voivat seurata toisiaan ja kommentoida videoita, mikä luo yhteisöllisyyttä ja lisää tietenkin sitoutumista alustaan. Tämän vuoksi lyhyet videot on erittäin tehokas rakentaa brändiä ja saada huomiota sosiaalisessa mediassa.


Miten päästä alkuun TikTokissa konkreettisesti? • Luo houkutteleva profiili: Luo profiili, joka houkuttelee ihmisiä seuraamaan sinua. Valitse käyttäjänimesi huolella ja lisää profiilikuva ja hyvä kuvausteksti, joka kuvastaa sisältöäsi.

 • Tutki ja opi TikTokin ominaisuuksia ennen kuin lähdet julkaisemaan: Selvitä, miten TikTok toimii ja mitä ominaisuuksia se tarjoaa. Opettele käyttämään suodattimia, efektejä, musiikkia ja muita työkaluja, joita voit hyödyntää videoidesi luomisessa.

 • Tutki suosittua sisältöä: Selaa TikTokia ja tutki, mitä muut käyttäjät tekevät. Tämä antaa sinulle inspiraatiota ja auttaa sinua ymmärtämään, millainen sisältö toimii hyvin ja mikä vetoaa yleisöön. Voit edetä niin, että teet ensin henkilökohtaisen tilin ja seurailet sitä kautta mitä TikTokissa tapahtuu.

 • Ota vuorovaikutus haltuun: Ole aktiivinen TikTok-yhteisössä. Kommentoi, tykkää ja jaa muiden videoita, ja vastaa myös omiin kommentteihisi. Lähde seuraamaan asiakkaita ja muita yhteistyötahoja ja kumppaneita sekä kiinnostavia tilejä.

 • Ala julkaista sisältöä: TikTokissa menestyminen edellyttää usein omaperäisyyttä ja viihdyttävyyttä. Kehittele hauskoja, informatiivisia tai inspiroivia videoita, jotka erottuvat massasta. Käytä luovuuttasi ja rohkeasti kokeile uusia ideoita.

  • Huumori on hyvä idea, mutta sopivissa rajoissa, etenkin kun kyseessä on yritystili.

  • TikTokin tekeminen vaatii heittäytymiskykyä ja videointihalua ja -taitoja. Liian hiottu tekeminen ei kuitenkaan toimi, vaan katsojat karsastavat herkästi ns. liian täydellisiä videoita.

 • Laadi strategia: Aivan kuten muihin some-kanaviin, TikTokiin pitäisi olla strategia. Eli mitä tehdään, kenelle tehdään, kuka tekee, kuinka usein ja kuinka sisällön seuranta ja analysointi toteutetaan.

 • Muista, että TikTokissa menestyminen vaatii aikaa, sitoutumista ja kärsivällisyyttä. Jatka sisällön luomista, kokeile uusia ideoita ja opi matkan varrella.

 • Jos tarvitset apua, käänny ammattilaisen puoleen!


Entä miten alkuun reelseissä?

 • Seuraa muiden tekemiä reelsejä. Ota niistä vaikutteita ja tallenna talteen kivoja videoita, ääniraitoja ja efektejä.

 • Varaa itselle kalenteriin reelsin tekohetki. Harjoittele ja kuvaa muutama reels putkeen. Mieti hieman valaistusta ja taustaa, jossa kuvaat.

 • Voit myös ottaa videopätkiä aina sopivissa väleissä työn lomassa, joista voit sitten reels-työajalla editoida reelsejä.

 • Katsojat rakastavat behind the scenes eli kurkistus kulisseihin -matskua, missä raotat verhoa työpäiviisi.

 • Reelsit ovat lyhyitä videoita, joten pyri pitämään sisältösi tiiviinä ja napakkana. Keskity olennaiseen ja vältä turhaa videoiden pitkittämistä.

 • Jaa sisältöä myös muilla some-kanavilla. Tämä voi auttaa sinua kasvattamaan näkyvyyttäsi ja tavoittamaan uusia ihmisiä.

 • Muista lisätä kuvatekstiin relevantteja hashtageja.

 • HUOM! Videointia koskevat vinkit pätevät hyvin myös TikTokissa.


Lopuksi


Lyhyet videot ja TikTok ovat tulleet pysyväksi osaksi digitaalista markkinointia. Niiden helppous, monipuolisuus ja yhteisöllisyys tekevät niistä erittäin houkuttelevia kuluttajille ja yrityksille. Lyhyiden videoiden alustoja kannattaa ehdottomasti harkita osaksi brändin digitaalista markkinointia.


Mikäli tarvitset apua lyhyissä videoissa tai TikTokin haltuunotossa, otathan yhteyttä!

Comments


bottom of page